Примена на општински систем за производство на мали и средни готови компоненти

Општинските мали и средни префабрикувани компоненти се користат во општинските инфраструктурни проекти, вклучувајќи ги плочите на патиштата, камењата за тротоарите, тулите на тротоарите и другите готови компоненти.Тие ги имаат предностите на убав изглед, висок квалитет на производите, едноставна и брза конструкција и добри економски придобивки.

Во моментов, општинските мали и средни префабрикувани компоненти на пазарот најчесто користат фиксни калапи или полуавтоматски форми за организација на производството, кои имаат недостатоци на ниска моќност, ниска автоматизација и ниска производна ефикасност.Со развојот на индустријата, пазарот има сè поголеми барања за производство и автоматизација на производството на општински мали и средни готови компоненти.

Hebei Xindadi Electromechanical Manufacturing Co., Ltd., како професионална фабричка технологија за производство и комплетен сет на опрема за добавувач на готови бетонски компоненти, независно разви серија општински мали и средни префабрикувани компоненти во влажно формирање, автоматски циркулационен систем за производство потпирајќи се на техничкото јадро на дизајнот и производството на опрема за производство на готови бетонски компоненти за многу години.

Системот за производство вклучува систем за пренесување на мувла, систем за пренос на бетон, систем за дистрибуција и вибрации, систем за палетизирање и депалетизирање на калапи, систем за одржување, систем за централно менување на страничната страна, систем за автоматско расклопување и систем за автоматско палетирање на готовиот производ.

Систем за пренесување на мувла

Производниот систем има вкупно повеќе производни станици и станици за одржување.Системот за пренос на мувла ја реализира циркулацијата на калапи помеѓу различни станици, ја постигнува целта за автоматско кружно производство и ја подобрува производната ефикасност на производната линија.

систем за пренесување на мувла

Систем за пренос на бетон

Бетонот се доставува од фабриката за серии до системот за дистрибуција и вибрира преку системот за пренос на бетон.

систем за пренесување на мувла

Дистрибутивен и вибрирачки систем

Системот за дистрибуција и вибрира вклучува дистрибутер и вибрирачка маса.Дистрибутерот се користи за брзо и прецизно истурање на бетонот во калапот, а вибрирачката маса се користи за вибрирање и набивање на бетонот во калапот.

дистрибутивен и вибрирачки систем

Систем за палетизирање и депалетизирање на мувла

Системот за палетизирање и депалетизирање на калапи се користи за тродимензионално складирање на калапи во системот за стврднување по палетизирањето за да се заштеди простор или да се депалетизираат повеќеслојните калапи извадени од комората за лекување.

Системи за палетизирање и депалетизирање калапи

Систем за одржување

Системот за одржување прифаќа централизирано одржување и метод за одржување на пареа.Температурата и влажноста на одржување може да се контролираат независно, со што се заштедува енергија и се намалува потрошувачката.

систем за лекување

Систем за централно менување на страната за пренос

Калапите автоматски се внесуваат или се вадат од системот за стврднување со помош на централен менувач на страната за пренос.

Систем за централно менување на страничната страна

Систем за автоматско рушење

Системот за автоматско расклопување може автоматски да ја расклопува калапот, а со тоа да ја намали работната сила и да ја подобри ефикасноста на производството.

систем за автоматско рушење

Автоматски систем за палетирање на готови производи

Компонентите од рабниот камен автоматски се палетизираат со системот за палетирање на готовиот производ, што е погодно за пакување и транспорт на готовите компоненти.

Автоматски систем за палетирање на готови производи

Во моментов, Hebei Xindadi Electromechanical Manufacturing Co., Ltd. има обезбедено повеќе од 50 општински системи за производство на компоненти со различни организациски форми за различни претпријатија, вклучително и систем за производство со автоматска циркулација, систем за производство на електрична енергија со една линија, систем за производство со двојна електрична енергија и не - еднолиниски систем за производство на енергија.

спиење

Hebei Xindadi Electromechanical Manufacturing Co., Ltd. има независно развиено различни типови комплетни комплети опрема поврзани со готови бетон, опфаќајќи системи за производство на готови градежни готови компоненти, системи за производство на готови компоненти поврзани со железница и системи за производство на готови компоненти поврзани со општините.Техничкиот квалитет е на водечко домашно ниво.

Хебеј Ксиндади


Време на објавување: мај-28-2022 година